Gicleé artprint af højeste kvalitetHvad er giclée artprint, hvornår opstod metoden, hvordan fremstilles disse print.Giclée stammer fra det franske la cicleur, der er en sammen trækning af ordet dyse samt gicler, der betyder at sprøjte. Trykteknikken tilskrives franskmanden Jack Duganne, der i 1991 var den første til at anvende giclée til fremstilling af kunsttryk i højeste kvalitet.

Her er der - som i offset og UV-print - ikke tale om oliebaserede farver, men derimod om vandfarver. Vandfarverne er meget miljøvenlige og sammen med teknikken, så sikres det, at farverne er lysfaste og bliver gengivet, så godt det overhovedet er teknisk muligt. Giclée, udtales noget i retning af "zhee-clay", er altså en nyere trykteknik, der i stadig stigende omfang anvendes til fremstilling af højkvalitetstryk eller litografier. Det gælder også af de førende gallerier og museer verden over.


Vandfarverne sprøjtes på i mikro forstøvning og typisk er der tale om ni forskellige farver på én gang. Teknikken giver langtidsholdbare, lysstærke farver og et meget nuancerede tryk. Teknikken er også meget bekostelig, hvorfor man mest af alt ser giclée print anvendt til netop fremstilling af eksklusive kunsttryk.

Ét er trykket, noget andet er i høj grad også papiret, der skal bære kunstværket. For at opnå den højeste print kvalitet og arkivholdbarhed anvender vi Hahnemühle papirer, et 308 grams 100% bomuldspapir, naturligt hvidt med en meget ensartet og jævn overfladestruktur. Papiret er helt syreneutralt og overholder med garanti alle standarder for arkivholdbarhed. Dette papir er oplagt til Giclée print med et stort farveomfang, short/hvid eller den enkle streg.

Printresultatet på papiret er ofte, så man får den fulde fornemmelse af overfladen fra originalen. Papiret har Hahnemühles usynlige overfladebehandling, der mindsker trækpapireffekten, så printet står med optimal randskarphed. Den jævne struktur i papiret øger fornemmelsen af dybden i printet og den naturlige hvidhed giver det rolige udtryk, som ikke "stjæler" billedet fra det kunstværk, der er printet på det. Holdbarheden bag glas anslås til mere end 230 år.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed malesuada faucibus ex nec ultricies. Donec mattis egestas nisi non pretium. Suspendisse nec eros ut erat facilisis maximus. In congue et leo in varius. Vestibulum sit amet felis ornare, commodo orci ut, feugiat lorem.